Wasmachine schakelaar aansluiten

Wasmachine schakelaar aansluiten

Een wasmachine schakelaar aansluiten is niet zo moeilijk. Hieronder volgen de aanwijzingen die u moet volgen om een wasmachine schakelaar aansluiten.

Wasmachine schakelaar aansluitenWat u nodig heeft:

  • trekschakelaar;
  • pluggen;
  • schroeven;
  • schroevendraaier.

Aanwijzingen

De kap die op de wasmachine schakelaar zit, moet u verwijderen. Gaten in de muur boren, nadat u ze heeft afgetekend, vervolgens doet u de pluggen in de gaten. De achterwand van de schakelaar vastschroeven.

De aanvoerleiding aansluiten.

Ik volg in deze stappen het plan van Witgoed-Outlet.nl die goede info hebben specifiek over wasmachines en ander witgoed. We starten met de bruine draad op de P-klen (te zien in de doos), op de klem ernaast de blauwe draad en op de aardeklem de geelgroene draad.

De stekken op het snoer van de wasmachine afknippen. Met behulp van een striptang, de buitenmantel een paar centimeter verwijderen zonder het snoer te beschadigen. Stel de tang zo in dat er geen beschadiging van het snoer kan plaatsvinden. Vervolgens de drie aders van het snoer strippen.

De draden van het snoer op de juiste polen aansluiten van de schakelaar. Het snoer moet gestoken worden door de afsluitdop, dat waterdicht is, van de schakelaar. De kap van de wasmachine schakelaar aanbrengen en controleren dat het rondom goed aansluit. Het touwtje van de schakelaar bevestigen.

U heeft zonet een wasmachine schakelaar aansluiten uitgevoerd.