Lamp schakelaar aansluiten

Lamp schakelaar aansluiten

Een lamp schakelaar aansluiten is niet zo moeilijk. Hieronder volgen de aanwijzingen die u moet volgen om een lamp schakelaar aansluiten.

Lamp schakelaar aansluitenWat u nodig heeft:

U heeft inmiddels de plaats al bepaald waar de schakelaar moet komen en de stroom is uitgeschakeld.

Soorten schakelaars

Enkelpolige schakelaars sturen een lichtkring. Tweepolige schakelaars sturen twee lichtkringen. Een enkelpolige schakelaars onderbreekt alleen de draad die de stroom voert. Dit is niet wenselijk in vochtige ruimtes. In vochtige ruimtes worden dus tweepolige schakelaars gebruikt omdat ze ook de neutraaldraad onderbreken.

Enkelpolige schakelaar

Door middel van rapidklemmen de blauwe draden met elkaar. De zwarte of bruine draad, die van de lamp komt, aansluiten op de diepste schroef van de schakelaar. De zwarte of bruine draad, die naar de lamp gaat, aansluiten op de vrij gebleven schroef. Met rapidklemmen de geelgroene draden verbinden.

Tweepolige schakelaar

De blauwe draad, die van de lamp komt, aansluiten op L1 (in de schakelaar aangegeven), en de zwarte of bruine draad op L2. De blauwe draad, die naar de lamp gaat, aansluiten op 1, en de zwarte of bruine draad op 2. Met rapidklemmen de geelgroene draden verbinden.

U heeft zonet een lamp schakelaar aansluiten uitgevoerd.